Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: zakąska

Jajka nadziewane żółtym serem i ziołami

Składniki: 8 jajek 15 dkg ulubionego żółtego sera 2 łyżki masła 2 łyżki ostrej musztardy sól, pieprz do smaku ½ szklanki posiekanego szczypiorku kilka liści sałaty lodowej pomidorki Sposób przyrządzenia: Jajka umyć, ugotować na twardo, ostudzić, obrać , przekroić wzdłuż na połówki, wyjąć żółtka. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. W miseczce utrzeć żółtka…

Jajka nadziewane wędliną

Składniki: 8 jajek 15 dkg chudej wędliny sól, pieprz do smaku 1 łyżka ostrej musztardy kilka liści sałaty lodowej kilka umytych rzodkiewek kilka pomidorków koktajlowych Sposób przyrządzenia: Jajka umyć, ugotować, ostudzić, obrać, przekroić wzdłuż na połówki, wyjąć żółtka. Wędlinę, żółtka zmiksować, dodać musztardę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną masą napełnić połówki…

Ruloniki z szynki z chrzanowym nadzieniem

Składniki: 12 kwadratów plastrów szynki 200 g śmietankowego serka 2 łyżki starego chrzanu gałązki koperku 1 łyżeczka soku z cytryny sól cukier Sposób wykonania: Serek wymieszać z chrzanem po czym doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz cukrem. Pasta posmarować plastry szynki, które zawinąć w ruloniki. Udekorować koperkiem.

Sałatka z buraczków , ogórka i cebuli

Składniki: 1 kg ugotowanych buraków 2 średnie cebule 4 kiszone ogórki 3 łyżki śmietany 4 łyżki mleka 2 włoskie sosy do sałatek pęczek natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ugotowane buraczki obrać i pokroić razem z ogórkami w kostkę. Cebulę obrać i drobniutko posiekać, sparzyć i dodać do sałatki. Mleko i śmietanę wymieszać…

Sałatka z awokado i melona

Składniki: 3 szt awokado 1 melon 1 opakowanie mrożonej małej marchewki pęczek rzodkiewek kilka liści sałaty lodowej sok z cytryny 35 dkg  sera pleśniowego Sos ½ szklanki oliwy z oliwek ½ szklanki zimnej przegotowanej wody ¼ szklanki soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru 4 duże ząbki  zmiażdżonego czosnku ½  łyżeczki pieprzu czerwonego 2 łyżki…