Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z

Cielęcina w pieprzowym sosie

Składniki: 40 dag cielęciny 1 cebula 4 marchewki 2/3 szklanki rosołu drobiowego z kostki 5 łyżek oleju 1 łyżka masła 2 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki białego octu winnego 2 łyżki miodu 1 łyżka ziaren pieprzu rozmaryn, sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę posiekać, marchewkę pokroić w słupki. Masło roztopić na patelni, wrzucić cebulę, zrumienić. Dodać…

Kurczak z pieczarkami pod jajkiem

Składniki: 2 filety z kurczaka jajka 3 łyżki śmietany 1 łyżeczka mąki 20 dkg małych pieczarek oliwa z oliwek sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Piersi z kurczaka pokroić w dużą kostkę, pieczarki pokroić na połówki. Na odpowiednio dużej patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć mięso, a gdy będzie rumiane dodać pieczarki. Smażyć aż cały płyn odparuje, posypać posiekaną…

Gęś pieczona z kaszą i pieczarkami

Składniki: udka z gęsi 20 dkg kaszy perłowej 25 dkg pieczarek 2 cebule rosół proporcjonalnie do kaszy 1 łyżka masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Udka gęsi obgotować przez 10 minut w rosole, wyjąć, osuszyć. W żaroodpornym naczyniu rozpuścić masło, nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni, piec mięso polewając masłem. Pieczarki oczyścić, grubo pokroić i pod…