Składniki: 2 łyżki oleju 2 kg wołowiny 300 ml zupy-kremu z pieczarek torebka zupy cebulowej w proszku 1 ¼ szkl wody 6 ziemniaków 6 marchewek 2 łyżki mąki natka pietruszki Sposób wykonania: Na rozgrzanym oleju obsmażyć mięso ze wszystkich stron. Następnie odlać nadmiar tłuszczu a dodać zupę pieczarkową i zupę cebulową wymieszaną w 1 szklance…
Tag: z wołowiny
Porady i Ciekawostki
Pieczeń z brukwią
by Barbara Bugaj • • 0 Comments
Składniki: 1 ½ kg udźca wołowego 5 ½ szkl krupniku, może być z torebki brukiew 45 dag marchewki 45 dag fasolki szparagowej Sposób wykonania: Udziec wołowy dokładnie obsmażyć zaczynając od strony z tłuszczem. Następnie zalać go krupnikiem i doprowadzić do wrzenia. Wówczas wstawić pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 1,5 godziny. Po…
Porady i Ciekawostki
Pieczeń w jarzynach
by Olga Żuchowska • • 0 Comments
Składniki: 2 kg łopatki wołowej 2 łyżki mąki łyżeczka soli 2 łyżki oleju roślinnego torebka zupy cebulowej w proszku łyżeczka bazylii ¾ szkl wody puszka pomidorów patison cukinia Sposób wykonania: Mięso oprószyć mąka oraz solą po czym smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano. Wówczas zlać nadmiar tłuszczu a dodać zupę w proszku rozpuszczoną w ¾…
Porady i Ciekawostki
Gulasz wołowy Agi
by Aga Paszkiewicz • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Łatwa wołowina z papryką
by Sebastian Kosmala • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki oleju cebula 2 zielone papryki ząbek czosnku 1 szkl bulionu wołowego 1 szkl +2 łyżki sosu sojowego Łyżka mąki kukurydzianej 1 ½ łyżeczki sproszkowanego imbiru 1 ½ szkl pieczeni wołowej pokrojonej na kawałki 3 szkl ugotowanego ryżu Sposób wykonania: Na rozgrzanym oleju przesmażyć posiekaną cebulę i paprykę pokrojoną w paseczki. Wówczas dodać…