Składniki:
- 2 łyżki masła
- 45 dag mielonej wołowiny
- puszka pomidorów
- łyżeczka soli
- łyżeczka sosu Worcester
- 1 ½ szkl poszatkowanej kapusty
- 2 łyzki natki pietruszki
- 1 szkl makaronu
- ½ szkl startego sera cheddar
Składniki: łyżka oliw z oliwek cebula 45 dag mielonej wołowiny 100 g pinioli 2 łyżeczki gotowanej przyprawy curry ¼ łyżeczki soli czosnkowej sól pieprz 200 g sosu pomidorowego 1 szkl wody ¼ szkl posiekanej natki pietruszki 4 szkl gorącego ugotowanego ryżu Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę, wówczas dodać mielone mięso i smaż…
Składniki: 45 dag boczku 1 kg mielonej wołowiny 45 dag mielonej wieprzowiny 2 cebule 500 g ugotowanej fasoli 800 g sosu pomidorowego ½ szkl brązowego cukru ¾ szkl ketchupu sól pieprz Sposób wykonania: Boczek przesmażyć w dużym garnku, odsączając nadmiar tłuszczu. Następnie oba rodzaje mięsa wymieszać z e sobą po czym dodać posiekaną cebulę, boczek,…
Składniki: 2 1/3 kg wołowiny 2 łyżeczki soli 2 łyżki masła ½ szkl sosu barbecue ½ szkl cukru 8 marchewek 6 ziemniaków 2 cebule 20 dag okry Sposób wykonania: Mięso natarte solą obsmażyć w żeliwnym garnku na rozgrzanym maśle. Wówczas zmniejszyć ogień, wlać do mięsa sos barbecue i cydr. Wstawić do piekarnika pod przykryciem rozgrzanego…
Składniki: 1 ½ cebuli 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 1/3 kg rozbratlu szczypta soli ¼ łyżeczki pieprzu łyżeczka mąki puszka krojonych pomidorów 1 szkl wody łyżka sou Worcester Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę oraz czosnek. W między czasie mięso natrzeć solą oraz pieprzem i oprószyć mąką po czym…