Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z wołowiną

Rostbef z porem

Składniki: 40 dag rostbefu 1 łyżeczka soli 3 łyżki oleju 2 łyżki sosu czosnkowego z miodem 2 ząbki czosnku 1 por ½ szkl wody 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Sposób wykonania: Mięso pokroić na paseczki po czym dodać do niego sos sojowy oraz sos czosnkowy. Całość dokładnie wymieszać, odstawić. W między czasie na rozgrzanym oleju przesmażyć…

Pikantna wołowina z papryką

Składniki: 40 dag mięsa wołowego 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki jasnego sosu sojowego ½ łyżeczki oleju sezamowego ½ łyżeczki sambalu 1 papryka 4 cebule dymki 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka czystej wódki 1 łyżka octu winnego ½ szkl wody Sposób wykonania: Jajko wbić do sosu sojowego dodać jeszcze mąkę i…

Bogracz wołowy Anieli

Składniki: 700 g wołowiny bez kości 1 cebula 50 g smalcu 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 2 zielone papryki 1 pomidor 800 g ziemniaków sól pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym smalcu po czym zdjąć patelnie z ognia i dodać paprykę. Dokładnie wymieszać i ponownie postawić na ogniu, wówczas dodać mięso pokrojone…

Sztuka mięsa z migdałowym sosem

Składniki: 1 kg wołowiny 1 cebula jarzyny parę ziaren pieprzu i ziela angielskiego sól Sos: 2 szkl mleka 1 szkl wywaru z cielęciny 2 łyżki startego chrzanu 40 g migdałów 1 łyżka startej cebuli 80 g masła 60 g mąki sól pieprz Sposób wykonania: Mięso delikatnie rozbić po czym gotować na małym ogniu około 1…

Bogracz wołowy Olgi

Składniki: 500 g wołowiny 2 łyżki smalcu 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka startej papryki w proszku 600 g ziemniaków 2 marchewki 1 pietruszka 1 seler liść laurowy kminek pieprz sól kluseczki: 3 łyżki mąki 1 jajko woda Sposób wykonania; Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym smalcu po czym wrzucić pokrojone w kostkę mięso i…