Składniki: 2 kg mięsa 10 dag słoniny 1 łyżka cukru pudru ½ szkl śmietany 1 łyżeczka mąki ½ cytryny sól pieprz kilka ziarenek jałowca Sposób wykonania: Ziarenka pieprzu, jałowca oraz sól utrzeć w moździerzu po czym natrzeć przyprawami mięso. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie owinąć mięso plastrami słoniny i przełożyć do…
Tag: z wieprzowiny
Porady i Ciekawostki
Szynka wieprzowa z migdałami w ziołach
by Patryk Zarębski • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Żeberka panierowane w płatkach kukurydzianych
by Daniel Majkowski • • 0 Comments
Składniki: 2 kg żeberek wieprzowych włoszczyzna /opakowanie/ 2 cebule kilka ziaren ziela angielskiego liść laurowy sól, pieprz do smaku 4 jajka mąka płatki kukurydziane ½ kostki smalcu olej Sposób wykonania: Żeberka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, podzielić na porcje. Do garnka wlać 1 litr wody, dodać oczyszczoną włoszczyznę, przyprawy i zagotować. Dodać żeberka i gotować…