Składniki:
- 1 kg żeberek
- 2 cebule
- 8 dkg suszonych leśnych grzybów
- 2 łyżki mąki
- ½ szklanki śmietany
- sól, pieprz do smaku
- olej
Składniki: 1 kg żeberek 2 cebule 2 łyżki kminku 2 łyżki ziół prowansalskich ½ szklanki mąki sól, pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Żeberka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, pokroić na porcje, oprószyć solą i mąką. Na rozgrzanym oleju podsmażyć na złocisty kolor z każdej strony, przełożyć do garnka i posypać kminkiem i ziołami prowansalskimi,…
Składniki: 8 kotletów schabowych przyprawa do mięsa 8 łyżek suszonej żurawiny 25 dkg sera Gouda ½ szklanki koncentratu pomidorowego ¾ szklanki czerwonego wytrawnego wina szklanka mąki sól, pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Kotlety schabowe rozbić , oprószyć przyprawą do mięsa i posmarować z jednej strony koncentratem pomidorowym. Na każdym plastrze ułożyć po łyżce żurawin,…
Składniki: 25 dkg wieprzowego mięsa mielonego 2 jajka sól do smaku ½ szklanki pokrojonej w kostkę cebuli 6 łyżek otrębów pszennych 2 łyżki oleju sól, pieprz do smaku 2 średnie obrane cebule mała puszka pomidorów bez skórki 25 dkg mrożonego groszku ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki szczypta majeranku 1 łyżka masła Sposób przyrządzenia: Do…