Składniki:
- 1 polędwica wieprzowa
- 2 jajka
- 2 łyżki mleka
- 1 szkl bułki tartej
- ½ łyżeczki sypkiego czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
Składniki: 500 g surowej wędzonej wieprzowiny 1,5 kg ziemniaków 2 jajka 300 g mąki 1 szkl śmietany 5 ziaren pieprzu 2 liście laurowe ocet winny sól Sposób wykonania: Wieprzowinę zalać 3 litrami wody i ugotować. Gdy mięso będzie na wpółmiękkie odcedzić go i zemleć. Wówczas dodać do niego starte ziemniaki, mąkę oraz jajka. Całość dokładnie…
Składniki: 4 plastry schabu przyprawa do mięsa 4 jajka paczka pikantnych krakersów 1 szklanka bułki tartej 2 łyżki mąki sól, pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Plastry schabu umyć, osączyć na papierowym ręczniku, lekko rozbić, oprószyć przyprawą do mięsa, szczyptą pieprzu i soli do smaku. Krakersy drobniutko rozkruszyć, wymieszać z mąką i tartą bułką. W…
Składniki: 8 kotletów schabowych ½ szklanki musztardy francuskiej 2 łyżeczki zielonego konserwowego pieprzu 4 łyżki musztardy chrzanowej 2 średnie posiekane cebule 2 łyżki tartego chrzanu pieprz cytrynowy słodka mielona papryka olej mąka Sposób przyrządzenia: Kotlety rozbić, oprószyć cytrynowym pieprzem. Musztardy wymieszać z chrzanem, cebulą i zielonym pieprzem, dodać 2 łyżki wody, doprawić do smaku papryką,…