Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gołąbki z kiełbaskami Dobraczyńskimi

 

Składniki:

 

  • 1 kg kiszonej kapusty
  • główka kiszonej kapusty
  • 400 g mielonej wieprzowiny
  • 100 g ryżu
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka papryki w proszku
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka zmielonego kminku
  • majeranek
  • 50 g wędzonej słoniny
  • 4 kiełbaski debreczyńskie
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • 200 ml śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Słoninę pokroić i przetopić na patelni po czym skwarki przełożyć do mięsa mielonego.
Natomiast na pozostałym tłuszczu ze słoniny zeszklić posiekaną cebulę i połowę dodać do mięsa.
Do pozostałej połowy wsypać ½ łyżeczki papryki, zdjąć z ognia i dokładnie wymieszać po czym ponownie postawić  na ogniu i zagotować.
Podlać odrobiną wody i przełożyć do poszatkowanej kiszonej kapusty.
Następnie do mięsa dodać lekko podgotowany ryż, resztę papryki, czosnek, kminek oraz jajko.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem.
Powstałym farszem napełniać liście kapusty i zawijać gołąbki.
Dno brytfanki wyłożyć kiszoną kapustą, ułożyć na niej kiełbaski a dopiero potem gołąbki, które przykryć warstwą kiszonej kapusty.
Podlać odrobioną wody i dusić w piekarniku około2  godzin.
Po tym czasie zdjąć wierzchnią warstwę kapusty i ostrożnie wyjąć gołąbki oraz kiełbaski.
Natomiast na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić  100 ml wody.
Przelać do kapusty, dokładnie  wymieszać  i ponownie ułożyć kiełbaski oraz gołąbki.
Ostatni raz zagotować i przed podaniem polać śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *