Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety polędwicy wieprzowej

 

Składniki:

 

  • 1 polędwica wieprzowa
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 1 szkl bułki tartej
  • ½ łyżeczki sypkiego czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Mięso oczyścić, usuwając białe błonki po czym pokroić je na plastry, które rozbić ręką.
Następnie obtaczać kotlety w jajku roztrzepanym z solą a później w bułce tartej i ponownie w jajku.
Smażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek z dodatkiem masła.
Smażyć do zarumienienia  po czym przewrócić na druga stronę i posypać pieprzem oraz czosnkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *