Składniki:
- 50 dkg grubego schabu
- 5 dkg orzechy nerkowca
- 10 dkg śliwek
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- jajka
- tarta bułka
- mąka
- olej
- sól, pieprz
Składniki: 1 kg wieprzowiny na pieczeń 2 kwaśne jabłka ½ szklanki wywary mięsnego ¾ szklanki śmietany 1 łyżka masła łyżka oleju 1/2 łyżki mąki 1 łyżka tartego chrzanu 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz, tymianek, gorczyca Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć. Sos sojowy wymieszać z pozostałymi przyprawami, natrzeć nimi mięso. Zawinąć w folię odłożyć na…
Składniki: 2 kg schabu bez kości nać kolendry ( stosować z umiarem) 2 ząbki czosnku oliwa mleko sól, pieprz Marynata: 1 szklanka octu 10 % 4 szklanek wody kilka ziaren ziela angielskiego pieprz czarny ziarnisty liście laurowe Sposób przyrządzenia Marynata: Wszystkie składniki zalewy zagotować, odstawić do ochłodzenia. Schab: Mięso oczyścić z błon, opłukać i osączyć.…
Składniki: 1 – 1.5 kg chudych żeberek wieprzowych Marynata: 3 ząbki czosnku 2 czerwone cebule ½ szklanki soku cytrynowego 1 łyżka otartej skórki cytrynowej 2 papryczki chili 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka czarnego pieprzu Sposób przyrządzenia: Przygotować marynatę. Czosnek i papryczki obrać drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.…
Składniki: 1 – 1,5 kg boczku z żeberkami Marynata: 1 szklanka wody 2/3 szklanki octu winnego 20 ziaren jałowca 10 ziaren pieprzu 2 liście laurowe nieco rozmarynu cebula pokrojona w plasterki Ziemniaki piure: po 2 ziemniaki na osobę 1 łyżka śmietany 2 łyżki masła kminek ½ cebuli Buraki: 50 dkg buraki 1 łyżka mąki 1…