Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń wieprzowa w sosie jabłkowym

Składniki:

    • 1 kg wieprzowiny na pieczeń
    • 2 kwaśne jabłka
    • ½ szklanki wywary mięsnego
    • ¾ szklanki śmietany
    • 1 łyżka masła
    • łyżka oleju
    • 1/2 łyżki mąki
    • 1 łyżka tartego chrzanu
    • 1 łyżka sosu sojowego
    • sól, pieprz, tymianek, gorczyca


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, osuszyć. Sos sojowy wymieszać z pozostałymi przyprawami, natrzeć nimi mięso. Zawinąć w folię odłożyć na noc do lodówki. W odpowiednio dużym naczyniu ułożyć mięso, skropić woda i olejem, upiec w piekarniku. W międzyczasie przygotować sos jabłkowy. Jabłka upiec w piekarniku, miękkie przetrzeć przez sito. Na maśle zrobić z mąki białą zasmażkę, dodać przetarte jabłko, tarty chrzan, chwile razem poddusić. Dodać wywar mięsny.  Cały czas mieszając dodawać powoli śmietanę, przyprawić, podgrzewać nie dopuszczając do wrzenia. Miękkie mięso pokroić w plastry, ułożyć na półmisku, polać sosem. Resztę sosu podać w sosjerce.  Półmisek udekorować. Podawać z ziemniakami piure, frytkami lub ryżem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *