Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka wieprzowe na dziko pychotka

Składniki:

    • 1 – 1,5 kg boczku z żeberkami

    Marynata:

    • 1 szklanka wody
    • 2/3 szklanki octu winnego
    • 20 ziaren jałowca
    • 10 ziaren pieprzu
    • 2 liście laurowe
    • nieco rozmarynu
    • cebula pokrojona w plasterki

    Ziemniaki piure:

    • po 2 ziemniaki na osobę
    • 1 łyżka śmietany
    • 2 łyżki masła
    • kminek
    • ½ cebuli
    • Buraki:
    • 50 dkg buraki
    • 1 łyżka mąki
    • 1 łyżka masła
    • 2 łyżki chrzanu
    • 1łyżka soku cytrynowego
    • cukier
    • sól


    Sposób przyrządzenia:
    Żeberka:

    Składniki marynaty mieszamy, gotujemy kilka minut, odstawiamy aby przestygła. Skórę boczku nacinamy w poprzek co 1 – 2 cm. W odpowiednio dużym naczyniu emaliowanym lub kamionkowym układamy mięso i zalewamy marynatą. Odstawiamy w chłodne miejsce na kilkanaście godzin. Po wyjęciu z marynaty osuszamy. Mięso wyłożyć na brytfannę skór do góry, podlać 3-4 łyżkami wody; piec przez 15 minut w mocno nagrzanym do temperatury 250 stopni pierniku. Zmniejszamy płomień tak aby temperatura wynosiła około 150 stopni. Piec przez 30 minut, podlewając wodą.
    Ziemniaki:
    Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie wraz z dodatkami.
    Z ziemniaków odlać wodę, dodać śmietanę i masło, utłuc tłuczkiem do ziemniaków w ten sposób aby były puszyste.
    Buraczki:
    Buraki dokładnie  umyć, ugotować lub upiec w piekarniku. Wystudzone obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Masło stopić, dodać mąkę, wymieszać, lekko przyrumienić. Dodać buraki, chrzan, sok cytrynowy i wszystko razem poddusić. Doprawić do smaku solą i cukrem.
    Finał:
    Upieczone mięso podzielić na odpowiednie porcje. Podawać z ziemniakami piure i zasmażonymi buraczkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *