Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z wędlin

Sało – oryginalne rosyjskie przepisy

Na tą typowo rosyjską przekąskę potrzebna jest słonina o grubości około 5 cm z mięsnymi przerostami. 1. Przygotować solankę: do wrzącej wody dodać sól w takiej ilości aby surowe jajko nie tonęło (około 1 szklanka soli na litr wody), wystudzić i zalać nim słoninę na około 3 dni. W odpowiednim naczyniu zagotować wodę i gotować…

Pasztet wyborny

Składniki:
• 30 dag schabu karkowego (bez kości)
• 30 dag cielęciny (bez kości)
• 30 dag wołowiny (bez kości)
• 30 dag piersi indyka lub królika
• 30 dag wątróbek drobiowych
• 50 dag surowego boczku
• 4 – 5 suszonychj grzybów
• 3 cebule średniej wielkości
• 6 jej
• 2 listki laurowe
• 8 – 10 ziaren ziela angielskiego
• łyżeczka vegety
• łyżeczka zmielonej gałki muszkatołowej
• bułka tarta
• tłuszcz do nasmarowania formy
• sól, pieprz

Pasztet z prawdziwkami

Składniki: • 30 dag wieprzowiny • 30 dag cielęciny • 30 dag wołowiny • 15 dag wątróbki cielęcej • 15 dag słoniny • 15 dag surowego boczku wieprzowego • 15 dag bułki bez skórki • 3 jajka • 1 cebula • 50 g prawdziwków • 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej…

Potrawka z parówek

Składniki: • 1/2 kg parówek • 30 dag pieczarek • kilka suszonych grzybów • 3 cebule (posiekane) • 2 suszone ostre papryczki • 1 puszka koncentratu pomidorowego • sól • pieprz • masło Sposób przyrządzenia: Cebulę poddusić na sporej ilości masła (aż się zeszkli). Koncentrat pomidorowy wymieszać z 2 szklankami wody. Dolać do cebuli. Papryczki…