Składniki: 4 słodkie cebule- najlepiej podobnych rozmiarów Sposób wykonania; Z cebuli odciąć korzenie, natomiast skórę i czubki pozostawić nie obrane. Następnie ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika na środkową półkę. Piec w nagrzanym piekarniku do 175 stopni do miękkości, może to potrwać nawet 90 minut. Gdy cebula będzie miękka wyjąć ją z piekarnika.…
Tag: z warzyw
Listy
Młode ziemniaki z rozmarynem Damiana
by Damian Drozdowski • • 0 Comments
Składniki: ½ kg ziemniaków 2 łyżki oliwy z oliwek 3 gałązki świeżego rozmarynu sól pieprz Sposób wykonania; Ziemniaki pokroić w plastry, które zalać osoloną wodą i gotować około 7 minut. Po tym czasie je odcedzić i odsączyć z nadmiaru wody na papierowym ręczniku. Następnie na silnie rozgrzanej oliwie wrzucić liście rozmarynu a potem ziemniaki. Smażyć…
Listy
Puree z pasternaka Sebastiana
by Sebastian Mikulski • • 0 Comments
Listy
Pieczone papryki i cebule Celiny
by Celina Maćkowiak • • 0 Comments
Składniki: 2 zielone papryki 2 czerwone papryki ½ kg małych czerwonych ziemniaków 1 cebula ¼ szkl oliwy z oliwek sól gruboziarnista pieprz Sposób wykonania: Umytą paprykę pokroić w paski, a obrane ziemniaki w kostkę. Następnie obrać cebulę i pokroić ją w półplasterki. Wszystkie składniki wrzucić do naczynia żaroodpornego i polać je oliwą z oliwek. Całość…
Listy
Sałatka z curry z młodych ziemniaków
by Tomek Komorowski • • 0 Comments
Składniki: 1 kg ziemniaków 3 jajka ugotowanych na twardo dressing Madras Curry 1 łyżka posiekanej kolendry Sposób wykonania: Ziemniaki pokroić w dużą kostkę po czym ugotować w je osolonej wodzie. Miękkie odcedzić i odstawić do ostygnięcia. W między czasie ugotować jajka na twardo po czym pokroić je w kostkę i dodać do ziemniaków. Polać całość…