Składniki:
- 1,5 kg peklowanej szynki
- pieprz
- 10 owoców jałowca
- czyste siano
- nić kuchenna
- rękaw foliowy
Składniki: 150 g masła 100 g chudej szynki łyżeczka soku z cytryny łyżka wódki łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Masło zmiksować razem z wódką oraz sokiem z cytryny po czym dodać drobno posiekaną szynkę oraz natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 400 g łazanek 200 g szynki 80 g masła 200 ml śmietany 3 żółtka tarta bułka sól pieprz Sposób wykonania: Łazanki ugotować w 5 litrach osolonej wody. W między czasie szynkę pokroić w kostkę i wymieszać razem z odcedzonymi łazankami oraz masłem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego…
Składniki: