Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łazanki z szynką

Składniki:

  • 400 g łazanek
  • 200 g szynki
  • 80 g masła
  • 200 ml śmietany
  • 3 żółtka
  • tarta bułka
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Łazanki ugotować w 5 litrach osolonej wody.
      W między czasie szynkę pokroić w kostkę i wymieszać razem z odcedzonymi łazankami oraz masłem.
      Doprawić do smaku solą oraz pieprzem po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
      Zalać wierzch śmietaną wymieszaną z jajkami.
      Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 30 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *