Składniki: 40 dkg dobrej, wędzonej szynki pokrojonej w paski 2 cebule pokrojone w kostkę 1 łyżka oliwy 6 szklanek wody 4 obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki 2 puszki konserwowej białej fasoli liść laurowy, ziele angielskie sól, pieprz, majeranek do smaku 1 liść sałaty masłowej Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę, chwilę smażyć mieszając,…
Tag: z szynką
Wędliny
Puszysta pasta z szynki
by Maja Korzeniowska • • 0 Comments
Składniki: 200 g szynki konserwowej 100 g śmietanki 36% 2 łyżki majonezu 1 łyżka startego chrzanu sól pieprz Sposób wykonania: Śmietanę ubić na sztywną pianę. Następnie posiekaną szynkę zmiksować razem z chrzanem, wówczas dodać ubitą śmietanę oraz majonez. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Wędliny
Pasta szynkowa z jajem
by Jola Bartosik • • 0 Comments
Składniki: 200 g wędzonej chudej szynki łyżka ostrej musztardy 2 jajka ugotowane na twardo jajka 3-4 łyżki gęstej śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Szynkę razem z jajkami zemleć w maszynce. Następnie dodać do masy śmietanę oraz musztardę i całość dokładnie zmiksować. Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Jajka
Jajka zapiekane w ziołach
by Ewa Kucharczyk • • 0 Comments
Wędliny
Szynka pieczona Ilony
by albertos • • 0 Comments
Składniki: szynka surowa 1- 2 kg czosnek 2 ząbki sól pieprz oliwa 4 łyżki majeranek 2 łyżki cebula 1 plasterek Sposób przyrządzenia: Szynkę należy natrzeć dokładnie czosnkiem. Z oliwy, soli, pieprzu, majeranku należy przygotować marynatę i dokładnie wysmarować nią szynkę. Odstawić na 2- 3 godziny, żeby mięso nabrało smaku. Po tym czasie szynkę należy przełożyć…