Składniki:
- ½ kg bakłażana
- 15 dag topionego sera
- 1 łyżka masła
- ½ szkl bulionu warzywnego
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 6 dag oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 szkl ryżu 4 szkl gorącego bulionu ½ szkl mleka ½ szkl wywaru z białego wina 15 dag serka śmietankowego 3 kolby kukurydzy 4 zielone cebulki sól pieprz gałka muszkatołowa Sposób wykonania: Na rozgrzanej patelni uprażyć ryż po czym wlać do niego bulion, wino oraz mleko. Dokładnie wymieszać i…
Składniki: 40 dag truskawek, 20 dag sera twarogowego, 3 dag rodzynków, 150 ml śmietany, 5 dag cukru pudru, starta skórka pomarańczowa do smaku. Sposób przyrządzenia: Truskawki opłukać, obrać z szypułek, przekrajać na pół, nałożyć do pucharów, twarożek przetrzeć przez sito lub zemleć, wymieszać ze śmietanką, obłożyć truskawki, posypać cukrem, opłukanymi rodzynkami i startą skórką pomarańczową.