Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zarumieniony bakłażan z topionym serkiem

 

Składniki:

  • ½ kg bakłażana
  • 15 dag topionego sera
  • 1 łyżka masła
  • ½ szkl bulionu warzywnego
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 6 dag oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Bakłażana obrać ze skórki po czym pokroić go na plastry.
    Wówczas oprószyć go solą po czym włożyć na patelnie z rozgrzana oliwa z oliwek i przesmażyć.
    Gdy bakłażan się zeloci przełożyć do naczynia żaroodpornego wcześniej wysmarowanego masłem.
    Zalać go bulionem i posypać natką pietruszki.
    Na wierzchu ułożyć plasterki sera.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiec.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *