Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śmietankowe risotto

Składniki:

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 szkl ryżu
  • 4 szkl gorącego bulionu
  • ½ szkl mleka
  • ½ szkl wywaru z białego wina
  • 15 dag serka śmietankowego
  • 3 kolby kukurydzy
  • 4 zielone cebulki
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej patelni uprażyć ryż po czym wlać do niego bulion, wino oraz mleko.
Dokładnie wymieszać i gotować aż ryż wchłonie cały płyn.
Wówczas dodać serek oraz kukurydzę.
Wymieszać i zdjąć z ognia.
Następnie dodać jeszcze cebulkę pokrojoną w cienkie plasterki.
Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *