Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Przegrzebki z pieczarkami i pomidorami

Składniki:

  • 90 dag przegrzebków
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki posiekanej cebuli
  • 6 łyżek masła
  • 20 dag pieczarek
  • 2 pomidory
  • ½ szkl wytrawnego białego wina
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • ząbek czosnku

Sposób wykonania:
Przegrzebki oprószyć solą oraz pieprzem.
Następnie na 4 łyżki rozgrzanego masła wrzucić przegrzebki i posiekaną cebulę.
Trzymać na ogniu, aż cebula się zeszkli.
W trakcie smażenia przewracać przegrzebki aby zarumieniły się ze wszystkich stron.
Wówczas przegrzebki odstawić na bok a do patelni wrzucić resztę masła oraz pieczarki.
Smażyć około 2 minut po czym wrzucić pomidory, szczypiorek, czosnek i wlać wino.
Całość dokładnie wymieszać i gotować ostanie 5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *