Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakłażan z serkiem topionym z pieca

 

Składniki:

  • 1 łyżka masła
  • ½ szkl bulionu warzywnego
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 15 dag topionego sera
  • ½ kg bakłażana
  • 6 dag oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obranego bakłażana pokroić w plastry, które oprószyć solą.
    Następnie obsmażyć je na rozgrzanej oliwie z oliwek.
    Zezłoconego bakłażana ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
    Zalać go bulionem i posypać natką pietruszki.
    Na wierzchu ułożyć plasterki sera.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiec.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *