Składniki:
- 1 ser camembert
- 10 dag zielonych oliwek
- chleb tostowy
- 2 ząbki czosnku
- 10 ml oliwy z oliwek
- pieprz
- bazylia
Składniki: 8 ziemniaków 20 dkg tartego żółtego sera 2 jajka 4 łyżki oleju ziarna sezamu, słonecznika, kminku sól, pieprz, papryka Sposób przyrządzania: Ziemniaki obrać, umyć, dokładnie osuszyć. Przekroić w poprzek na połowę, łyżeczką wydrążyć część miąższu, przyprawić solą, pieprzem, papryką, zrosić olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez około 30 minut.…
Składniki: 1 kg białego tłustego sera 2 łyżki mąki ziemniaczanej 8 jajek 12 łyżek masła 2 szklanki cukru, olejek zapachowy 1 szklanka bakalii Sposób przyrządzenia: Ser zemleć w maszynce. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać stopione masło i zmielony ser, mąkę , bakalie i olejek zapachowy. Z białek ubić sztywną pianę. Wszystkie składniki…
Składniki: 1/5 białego sera 2 żółtka ½ szklanki bułki tartej sól, pieprz do smaku pieprz ziołowy olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Ser pokroić w grube plastry. Każdy plaster posolić i posypać pieprzem. Żółtka zmiksować. Każdy plaster sera moczyć w żółtkach, obtoczyć w bułce. Na patelni rozgrzać olej, smażyć uprzednio przygotowane kotlety na złocisty kolor. Dobrze…