Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik wiedeński Jowity

Składniki:

  • 1 kg białego tłustego sera
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 8 jajek
  • 12 łyżek masła
  • 2 szklanki cukru, olejek zapachowy
  • 1 szklanka bakalii

    Sposób przyrządzenia:
    Ser zemleć w maszynce. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać stopione masło i zmielony ser, mąkę , bakalie i olejek zapachowy. Z białek ubić sztywną pianę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć do foremki wysmarowanej tłuszczem .Piec w temperaturze 200 stopni około 45 minut. Po przestygnięciu wyjąć i polać rozpuszczoną w wodnej kąpieli czekoladą, posypać wiórkami kokosowymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *