Składniki:
- kostka masła
- 60 dag białego sera
- 40 dag cukru pudru
- 12 jajek
- skórka starta z 2 cytryn
- 2 łyżki mąki pszennej
- andrut
- cukier puder
Składniki: ½ szklanki naturalnego serka homogenizowanego 25 dkg żółtego sera Gouda ½ szklanki majonezu pęczek szczypiorku 3 ząbki czosnku sól Sposób przyrządzenia: Ser zetrzeć na tarce na małych oczkach. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Szczypiorek umyć i drobno posiekać. Majonez wymieszać z serkiem homogenizowanym, wsypać ser, czosnek i szczypiorek. Doprawić do smaku solą. Pasta…
Składniki: 2 opakowania serka homogenizowanego śmietankowy 10 łyżek mąki 4 jajka 1 szklanka bakalii sól olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Do miski wykładamy serek homogenizowany, mąkę, szczyptę soli i jajka. Wyrabiamy gładką masę. Dokładamy bakalie i dokładnie lekko mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Z powstałej masy formujemy placuszki. Smażymy na oleju na złocisty kolor z…
Składniki: 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki soku z cytryny ½ łyżeczki rozmarynu 1 łyżeczka przyprawy włoskiej w proszku ¼ łyżeczki soli czosnkowej pieprz 180 g sera feta 225 g jogurtu naturalnego natka pietruszki Sposób wykonania: Oliwę wymieszać z rozmarynem, sokiem z cytryny, przyprawą włoską, czosnkiem, sola oraz pieprzem. Odstawić na 20 minut. Po…
Składniki: 200 g twarogu 200 g masła 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 1 łyżka zmielonego pieprzu 1 łyżka czosnku roztartego z solą 1 łyżka posiekanych listków koperku Sposób wykonania: Twaróg utrzeć razem z masłem aby powstała gładka masa. Następnie podzielić ja na 4 części. Każdą z części utrzeć z inną przyprawą: pieprzem, papryką, czosnkiem…