Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z sera

Serowe racuszki

Składniki: ½ kg serka homogenizowanego 2/3 mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka sól tłuszcz do smażenia cukier puder do posypania Sposób przyrządzenia: Serek homogenizowany wymieszać z żółtkami i szczyptą soli. Połączyć z mąką ziemniaczaną i z ubitymi na sztywną pianę białkami. Delikatnie wymieszać. Racuszki smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złocisty kolor. Podawać gorące…

Jagody zapiekane w budyniu

Składniki: 40 dkg malin / mrożone/ 900 ml mleka 20 dkg cukru pudru 6 jajek 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki aromatu śmietankowego 2 łyżeczki cynamonu Sposób przyrządzenia: Maliny lekko rozmrozić. Przygotować 8 miseczek żaroodpornych, Włożyć maliny. Jajka rozbić widelcem, dodać cukier puder aromat i dokładnie wymieszać Dwie łyżki mleka podgrzać i wlać do jajek.…

Mus serowo- truskawkowy

Składniki: 20 dkg truskawek /mrożone/ 25 dkg serka mascarpone szklanka śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru fix do bitej śmietany kawałek białej czekolady kawałek gorzkiej czekolady Sposób przyrządzenia: Truskawki rozmrozić, rozdrobnić i wymieszać z serkiem mascarpone. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem i fixem, dodać do malin i wymieszać delikatnie. Przełożyć do szklanych pucharków. Włożyć do…

Przystawka z papryki i oscypka

Składniki: 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 żółta papryka 1 duży ser oscypek pęczek zielonego koperku 2-3 ząbki czosnku ½ szklanki majonezu sól, pieprz do smaku kilka liści sałaty lodowej Sposób przyrządzenia: Papryki umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Koperek umyć, osączyć, posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez…