Składniki: 30 dkg filetów z pangi podzielonych na porcje 2 ugotowane na twardo, pokrojone na połowę jajka 2 liście sałaty lodowej pokrojonej w paseczki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety rybne zalać 4 szklankami zimnej wody, doprowadzić do wrzenia, dodać przyprawy i powolutku gotować przez 5 minut, dodać paseczki sałaty, gotować jeszcze 2 minuty. Skorygować smak…
Tag: z ryby
Łosoś
Aromatyczny filet z łososia pieczony w folii
by Ewa Klonowska • • 0 Comments
Łosoś
Pikantny filet z łososia z grilla
by Wanda Szeliga • • 0 Comments
Panga
Filet z pangi w sosie koperkowo kaparowym
by Anna Stokłosa • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetów z pangi 3 łyżki mąki kukurydzianej sól, pieprz, papryka do smaku Sos: 1 łyżka majonezy 2 łyżki jogurtu 1 łyżka kaparów 1 łyżeczka posiekanego koperku Sposób przyrządzenia: Filety umyć, dokładnie osuszyć, podzielić na porcje. Mąkę kukurydzianą wymieszać z przyprawami. W tak przygotowanej mieszance panierować porcje ryby. Na patelni rozgrzać olej, smażyć…
Zupa rybna
Segedyńska zupa z karpia
by Laszlo N • • 0 Comments
Składniki: 3 kg karpia 50 dkg cebuli 30 g mielonej papryki sól Sposób przyrządzenia: Ryby wyfiletować, dokładnie umyć. Pozostałe po filetowaniu części ryb tj. kręgosłup. Głowę, ogon zalać wodą, dodać pokrojoną w plastry cebulę, doprowadzić do wrzenia. Gdy wywar zacznie wrzeć dodać paprykę w proszku i gotować powoli 90 minut. Po tym czasie wywar przecedzić,…