Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z ryb

Ryba z ogniska

Składniki: Świeżo złowione ryby cebula w plastrach cytryna w plastrach olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę sprawić, pozostawić głowę z której usunąć oczy i łuki skrzelowe. Sprawioną rybę dokładnie wypłukać i osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Odpowiednio duże kawałki foli aluminiowej posmarować olejem, ułożyć na niej rybę, obłożyć kilkoma plastrami cebuli i jednym plastrem cytryny,…

Filet z łososia pieczony z czereśniami

Składniki: 80 dkg filetów z łososia 2 szklanki wytrybowanych pokrojonych na ćwiartki czereśni 3 łyżki masła 3 łyżki czerwonego octu winnego 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanka wody sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu wymieszać czereśnie, masło, ocet i miód. Doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu 10 minut. Mąkę ziemniaczaną…