Składniki:• rum light 50 ml• cointreau 15 ml• sok zlimonki 25 ml• cukier puder 1/2 łyżeczki• truskawki 5 sztuk• lód Sposób przyrządzenia:Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy. Przelewamy do szklanki i ozdabiamy plasterkami cytryny i limonki. Dla ozdoby możemy włożyć palmę.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa
Tag: z rumem
Desery
Koktajl truskawkowy z rumem
by Katarzyna S • • 0 Comments
Torty
Tort ” królewna śnieżka”
by dagmara ehret • • 0 Comments
Składniki: 100 gram masła 150 gram cukru 1 paczka cukru waniliowego 3 jajka 200 gram mąki 1/2 paczki proszku do pieczenia 60 ml mleka 2 łyżki nutelli Masa: 1 butelkę aromatu rumowego 1 szklanka wiśni z kompotu 250 gram serka twarogowego mielonego 1 litr kremówki 1 paczka śnieżki 1-5 łyżek cukru 1 cukier waniliowy 1…
Przetwory domowe
Winogrona w rumie
by agap • • 0 Comments
Składniki: 1 kg dużych słodkich winogron 1l rumu 1/2 kg cukru pudry Sposób przyrządzenia: Winogrona pozbawić szypułek, opłukać i osączyć. Ułożyć w dużym słoju, przesypując cukrem pudrem. zalać rumem i szczelnie zamknąć. Odstawić w ciemne i suche miejsce. Po miesiącu winogrona są gotowe do spożycia.



