Składniki: napar z kawy 4 filiżanki rum 8 filiżanek cukier w kostkach 4 sztuki bita śmietana 4 łyżki czekolada w proszku Sposób przyrządzenia:Przygotowujemy 4 filiżanki. Do każdej z nich wrzucamy po kostce cukru.Zalewamy je rumem (do każdej filiżanki dodajemy po 2 łyżeczki), zalewamyje następnie gorącą kawą. Na wierzch każdej z filiżanek kładziemy połyżce bitej śmietany.…
Tag: z rumem
Banany
Pychotka bananowa
by albertos • • 0 Comments
Składniki banan 1 sztuka rum 1,5 kieliszka cukier 1,5 łyżeczki cynamon szczypta lody waniliowe 2 gałki rodzynki 5 dag Sposób przyrządzeniaBanany należy umyć, następnie obrać je ze skórki i ułożyć na foliialuminiowej. Posypać go cynamonem i cukrem i zawinąć dłuższe brzegi nagórze i zamknąć jeden bok powstałego rulonu a drugim bokiem wlać rum izamknąć. Piec…
Banany
Banan pod orzechową kołderką
by Karolina P • • 0 Comments
Składniki: 2 banany ½ szkl. śmietany 2 jajka 2 łyżki granulowanego cukru 1 łyżka ciemnego rumu 1 łyżka masła 3 łyżki masła orzechowego 1 łyżka mleka Sposób wykonania:Obrane banana zmiksować razem ze śmietaną, cukrem oraz rumem.Następnie 2 foremki (pojemność 240 ml) posmarować masłem i wlać do nich bananową masę.Wstawić foremki do brytfanny napełnionej wodą i…
Koktaile
Filip rumowy
by Ewelina B • • 0 Comments
Składniki:• rum 50 ml• śmietanka 25 ml• mleko 40 ml• miód 1 łyżeczka • żółtko surowe 1 sztuka• orzechy włoskie 1-2 sztuki Sposób przyrządzenia:Wymieszać wszystko w shakerze. Podawać w kieliszku do wina, na wierzchu ozdobnie posypać zmielonymi orzechami, dodać słomkę. Lekko schłodzić. Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa
Koktaile
Flip bursztynowy
by Ewelina B • • 0 Comments
Składniki:• napar z herbaty mocny 50 ml• rum 25 ml• śmietanka 50 ml• żółtko surowe 1 sztuka Sposób przyrządzenia:Wszytko razem mieszamy w shakerze z lodem. Przed podaniem odcedzamy od lodu i wlewamy do kieliszka koktajlowego.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa