Składniki:
- 100 gram masła
- 150 gram cukru
- 1 paczka cukru waniliowego
- 3 jajka
- 200 gram mąki
- 1/2 paczki proszku do pieczenia
- 60 ml mleka
- 2 łyżki nutelli
- 1 butelkę aromatu rumowego
- 1 szklanka wiśni z kompotu
- 250 gram serka twarogowego mielonego
- 1 litr kremówki
- 1 paczka śnieżki
- 1-5 łyżek cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1 kisiel czerwony
Masa:
Sposób przyrządzania:
Ciasta:
Masło, cukier, cukier waniliowy i jajka ubić, dodać mąke z proszkiem do pieczenia i mlekiem. Połowę ciasta ułożyć na tortownicy, a do drugiej polowy dodać nutelli i aromatu rumowego, zamieszać i na białej warstwie rozłożyć(nie zmieszają się).Następnie rozłożyć wiśnie. Piec 50-60 minut w tem. 180 stopni(w zależności o piekarnika)
Krem:
Twaróg z odrobina kremówki utrzeć na kremowa masę, dodać cukier z cukrem waniliowym. Resztę kremówki ubić ze śnieżka. Do ubitej kremówki dodawać masę twarogową. Utrzeć do jednolitej masy.
Ciasto wyjąć z formy i nałożyć na nie masę twarogowa. Kisiel ugotować zgodnie z instrukcja i po lekkim ochłodzeniu delikatnie nanieść pędzlem na ciasto. Smacznego!