Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z pstrąga

Pstrąg spełnione marzenie

Cykl – przepisy mistrzów. Składniki: Pstrąg – 1 szt. Marchew – 1 szt. Pietruszka – 1 szt. Seler naciowy – 1 szt. Ocet winny – 1/4 litra Szalotki – 2 szt. Por – 1 szt. Żelatyna listki – 6 szt. Liść laurowy – 1 szt. Sok z 1 cytryny Barwnik spożywczy niebieski – 1 szt.…

Pstrąg w pieczarkach

Składniki: 4 pstrągi 30 dag pieczarek 8 małych cebulek po pęczku natki i szczypiorku 1 szklanka śmietanki 1 jajko 20 dag boczku 4 jabłka 1 szklanka białego wytrawnego wina sok z cytryny imbir sól pieprz 5 dag masła Sposób przyrządzenia: Pstrągi sprawić, dokładnie umyć na zewnątrz i w środku, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posolić,…

Pstrąg po Orlicku

Składniki: 1 pstrąg 1 cebula 1 cytryna 3 łyżki masła czosnkowego natka pietruszki 1 łyżka vegety, sól, mąka Sposób przyrządzenia: Wypatroszonego, ale nie oskrobanego pstrąga solimy, doprawiamy vegetą i skrapiamy cytryną. Faszerujemy pokrojoną w talarki cebulą i drobno posiekaną natką pietruszki. Do środka dodajemy też trochę masła czosnkowego. Tak przygotowanego pstrąga obtaczamy w mące i…

Pstrąg faszerowany kaszą i ryżem

Składniki: 2 pstrągi 15 dag pieczarek 1 średnia cebula 2 łyżki oleju 1 szklanka ugotowanego ryżu 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej 1 łyżka gorczycy 5 dag startego żółtego sera 5 dag masła gałązka bazylii sól , pieprz i sok z cytryny do smaku Sposób przyrządzenia: Sprawione ryby skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawami. Cebulę i…

Pstrąg po meksykańsku*

* Cykl – przepisy mistrzów Składniki: Filet z pstrąga – 150 g Ananas (świeży) – 50 g (2-3 plastry) Cebula – 1 sztuka Ostra papryczka (czuszka) – 1 sztuka Świeża kolendra – 1 łyżka Mango – 25 g (ćwiartka) Awokado – 25 g (ćwiartka) Oliwa – 1 łyżka Kumin – 1 łyżka Placki tortilli –…