Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z pstrąga

Roladki z pstrąga w białym winie

Składniki: 4 małe pstrągi duża porcja włoszczyzny 3/4 szkl. białego wytrawnego wina 2 dag żelatyny cytryna ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz Wykonanie: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Pstrągi wypatroszyć, wypłukac, zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Jarzyny obrać, pokroić w słomkę. Ugotować wywar z jarzyn i przypraw, odcedzić i włożyć do niego roladki. Gotować około…

Pstrąg faszerowany trochę inaczej

Miał być pstrąg troszkę inaczej: pstrąga sprawić, zostawić głowę. Wetrzeć zioła (koleżanka, która podała mi ten przepis naciera pstrąga gotową przyprawą do ryb). Do brzucha włożyć nadzienie z masy makowej takiej do makowca, może być gotowa z puszki, można dodać różne bakalie: orzechy, migdały, skórkę pomarańczową, zawinąć w folię i upiec w piekarniku (piec krótko,…