Składniki:
- 1/2 kg poziomek
- 150 dag cukru pudru
- 3 białka
- 4 żółtka
- żelatyna instant (15 dag)
Składniki: 800 g poziomek 300 g cukru pudru 2 szkl białego wytrawnego wina 1 szkl słodkiej śmietanki Sposób wykonania: Poziomki podzielić na dwie części. Jedna przetrzeć przez sito a druga posypać polową cukru i odstawić. Do przetartej części wlać wino i wsypać resztę cukru. Całość dokładnie wymieszać po czym dodać drugą część poziomek. Ponownie wymieszać…
Składniki: 25 dag poziomek 1 szklanka śmietanki 3 łyżki cukru pudru drobne biszkopty Sposób wykonania: Poziomki umyć i przełożyć do pucharków. Następnie śmietankę ubić razem z cukrem i polać nią owoce. Na koniec posypać pokruszonymi biszkoptami.
Składniki: 2 szkl. poziomek 400 ml kefiru łyżeczka żelatyny 2 łyżki zimnego mleka 3 łyżki płynnego miodu sok z cytryny ½ szkl. poziomek listki mięty Sposób wykonania: Żelatynę zalać mlekiem a gdy napęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie kefir, sok z cytryny i miód ubić razem pod koniec dodając żelatynę. Gdy składniki się połączą, zalać…