Składniki: 6 sztuk por (białe części) 2-3 łyżki startego żółtego sera Gouda 6 plastrów drobiowej szynki 4-5 łyżek bułki tartej 5 łyżek masła 2 jajka sól, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Pory oczyścić, umyć, zalać wodą, dodać cukier i sól do smaku. Gotować około 15 minut Wyjąć łyżką cedzakową, schłodzić. Bułkę tartą wymieszać ze startym…
Tag: z porów
Warzywa
Krem z porów i kartofli
by Monika • • 0 Comments
Grill
Pory z grilla
by Roman • • 0 Comments
Do grillowania przydatne są pory o średnicy do 15 milimetrów, użycie grubszych spowoduje że zewnętrzna warstwa się zwęgli, a środek pozostanie surowy. Składniki: 6 porów na porcję oliwa z oliwek sól, pieprz Sos: pęczek zielonej cebulki 1 szklanka twarogu śmietankowego 1 szklanka jogurtu naturalnego sól, pieprz, cukier Sposób przyrządzenia: Odciąć z pora białą cześć, bardzo…