Składniki: 70 dkg pieczarek 3 cebule 1 łyżka masła majonez tarty żółty ser Naleśniki: 2 szklanki mleka 2 jajka 1 łyżeczka cukru sól mąka pszenna Sposób przyrządzenia: Składniki ciasta naleśnikowego wymieszać dodając taką ilość mąki aby ciasto uzyskało pożądaną konsystencję. Z tak przygotowanego ciasta usmażyć niezbyt cienkie naleśniki. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry. Cebulę…
Tag: z piekarnika
Listy
Wędzona ryba zapiekana z jajkami i ziemniakami
by Paulina Brzdęk • • 0 Comments
Składniki: 35 dkg z filetów z wędzonej ryby 2 ziemniaki 1 szklanka mleka 6 jaj 2 łyżki gęstej kremówki 1 papryka 1 cebula sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, obgotować przez 10 minut w osolonej wodzie, odcedzić. Mleko wymieszać ze szklanką wody, podgrzać, dodać rozdrobnioną wędzoną rybę, moczyć przez 2 minuty,…
Listy
Kurczak w śmietanie zapiekany z jabłkami
by Krystyna Ząbkowska • • 0 Comments
Listy
Filet z tilapii w pikantnym sosie
by Bożena Plich • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetów z tilapii lub pangi ½ łyżeczki czosnku w proszku ½ łyżeczki ziół prowansalskich ½ łyżeczki mielonej grubo gorczycy 3 łyżki rozpuszczonego masła lub oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Masło i przyprawy zmiksować. Filety z tilapii umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na około 15 minut. Filety ułożyć na blaszce…
Listy
Tilapia w sosie cytrynowym
by Martyna • • 0 Comments
Składniki: 2 filety z tilapii sok z jednej cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 4 łyżki masła 2 łyżki oleju mąka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety z tilapii umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, odstawić na 30 minut. Tak przygotowane porcje ryby obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać 2 łyżki…