Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z piekarnika

Pieczony filet z tilapii w pietruszce

Składniki: 4 filety z tilapii lub pangi 1 ząbek czosnku 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety z tilapii umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować odrobiną oliwy, ułożyć w nim przyprawione filety z tilapii, skropić sokiem z cytryny i…

Filet z tilapii w sosie ziołowym

Składniki: 50 dkg filetów z tilapii lub pangi ½ łyżeczki czosnku w proszku ½ łyżeczki ziół prowansalskich ½ łyżeczki mielonej grubo gorczycy 3 łyżki rozpuszczonego masła lub oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Masło i przyprawy zmiksować. Filety z tilapii umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na około 15 minut. Filety ułożyć na blaszce…

Pieczony filet z tilapii

Składniki: 4 filety z tilapii lub pangi 1 ząbek czosnku 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety z tilapii umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować odrobiną oliwy, ułożyć w nim przyprawione filety z tilapii, skropić sokiem z cytryny i…

Zapiekanka paprykowo-pomidorowa z makaronem

Składniki: opakowanie makarony świderki 2 papryki zielone 3 pomidory 2 duże cebule 4 jajka szklanka śmietany 18% 25 dkg  tartego żółtego sera Gouda 1 puszeczka koncentratu pomidorowego 4 łyżki oleju sól, pieprz do smaku   Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Paprykę umyć osączyć i usunąć gniazda nasienne pokroić w kosteczkę. Cebulę…