Składniki: ½ kg polędwicy wołowej 25 dag pieczarek 1 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki śmietany ½ łyżeczki suszonej papryki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki 1 łyżka natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Pokrojoną na talarki cebulę przesmażyć na rozgrzanym oleju po czym ją posolić. W między czasie na osobnej patelni…
Tag: z pieczarkami
Porady i Ciekawostki
Cielęcy gulasz z pieczarkami
by Elżbieta Gromek • • 0 Comments
Składniki: 60 dag cielęciny zadniej 25 dag pieczarek ½ szkl białego wytrawnego wina 1 op śmietany 1 cebula 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka estragonu sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć solą i obsmażyć na rozgrzanym maśle z dodatkiem oliwy. W trakcie smażenia dodać posiekaną cebulę…
Porady i Ciekawostki
Eskalopki cielęce z pieczarkami
by Małgorzata Czop • • 0 Comments
Składniki: 1 kg cielęciny 2 łyżki mąki 1 cebula 4 łyżki oliwy z oliwek 20 dag pieczarek 1 szkl bulionu grzybowego 3 łyżki śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na duże kawałki, które obtoczyć w mace i usmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu. W między czasie na reszcie rozgrzanego tłuszczu przesmażyć posiekaną cebulę…
Porady i Ciekawostki
Sałatka z pieczarkami z patelni
by Sylwia Makarewicz • • 0 Comments
Składniki: 25 dag pieczarek 1 główka sałaty 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu sól pieprz Sposób wykonania: Pieczarki oczyścić po czym pokroić je na plasterki. Następnie na rozgrzaną oliwę wrzucić grzyby i smażyć grzyby około 15 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem po czym odstawić grzyby na…
Porady i Ciekawostki
Polędwica wołowa z pieczarkami
by Bartek Sarnowski • • 0 Comments
Składniki: ½ kg polędwicy wołowej 25 dag pieczarek 1 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki śmietany ½ łyżeczki suszonej papryki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki 1 łyżka natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę pokroić na talarki, które obsmażyć na rozgrzanym oleju, oprószyć solą. Następnie na silnym ogniu usmażyć mięso pokrojone…