Składniki: 45 dag pieczarek 4 łodygi selera naciowego 5 marchewek 3 łyżki oliwy z oliwek 2 szkl posiekanej cebuli 1 ½ łyżki zmiażdżonego czosnku ½ łyżeczki pokruszonego tymianku ½ liścia laurowego ½ szkl kaszy jęczmiennej 3 ½ l bulionu z kury ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej sól pieprz 2 łyżki natki pietruszki Sposób wykonania: Na rozgrzanej…
Tag: z pieczarkami
Porady i Ciekawostki
Gulasz po polsku
by Aneta Błaszkiewicz • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Kurczak z grzybami z tymiankiem
by Marzena Dudkiewicz • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Duszony kurczak cytrynowy
by Beata Królik • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Wołowina z makaronem w sosie pieczarkowym
by Halina Nowak • • 0 Comments
Składniki: 45 dag udźca wołowego 3 łyżki masła ½ szkl posiekanej cebuli 20 dag pieczarek 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki wody ½ łyżeczki bazylii łyżka mąki kukurydzianej 1 szkl jogurtu naturalnego ¼ szkl sherry 3 szkl ugotowanego makaronu Sposób wykonania: Na 2 łyżkach rozgrzanego masła przesmażyć posiekaną cebulę. Wówczas dodać wołowinę pokrojoną w paski…