Składniki: 2 kg czerwonej papryki 25 dkg chrzanu ½ łyżeczki octu szczypta soli pęczek posiekanej natki pietruszki seler naciowy do smaku olej Sposób przyrządzenia: Paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z szypułek, pokroić wzdłuż na grube paski, usunąć nasiona. W dużej patelni smażyć porcjami paprykę tak długo aż będzie miękka ale skórka nie będzie popękana. Porcje obsmażonej…
Tag: z papryki
Listy
Przecier paprykowy
by Ula • • 0 Comments
Składniki: 1 kg pomidorów łyżeczka soli łyżeczka cukru Sposób wykonania: Papryki pokroić na mniejsze kawałki, które rozgotować w rondelku na małym ogniu. Następnie przetrzeć je przez sito. Dprawić do smaku solą oraz cukrem i jeszcze raz zagotować. Wówczas przełożyć do łosików i pasteryzować około 20 minut.
Listy
Zupa mięsna z papryką, pomidorami i kapustą
by Paulina Bzowska • • 0 Comments
Listy
Sos z papryki, sera i szynki do makaronu
by Karina Sawko • • 0 Comments
Składniki: 15 dkg wędzonej szynki 1 zielona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy ½ szklanki mleka tarty parmezan sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Paprykę obrać, pokroić w paski. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i masło, dodać czosnek i cebulę smażyć…
Warzywa
Papryka a la kawior Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki; 2 kg papryki 2 kg marchewki 2 kg cebuli 1 łyżka cukru ½ szklanki oleju 1 ½ szklanki przyprawy do zup w płynie 1 słoiczek ostrej musztardy 5 słoiczków koncentratu pomidorowego pieprz do smaku Sposób przyrządzenia; Marchewkę, paprykę, cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę, w rondlu podgrzać olej i cukier w kolejności dokładać marchewkę…