Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z migdałami

Bezy migdałowo-cytrynowe

Składniki: 2 szkl. uprażonych migdałów 6 kostek cukru wódka starta skórka z 2 cytryn 8 białek szczypta soli morskiej 1 2/3 szkl. cukru Sposób wykonania: Każda kostkę  nasączyć ½ łyżeczką wódki po czym posiekać je razem z migdałami i skórką cytrynową. Następnie białka z dodatkiem soli ubić na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodać do…

Ciastka z rodzynkami Asi

Składniki: 60 dag mąki 1 3/5 kostki masła 2 łyżki kwaśnej  śmietany 20 dag cukru pudru 3 żółtka szczypta soli 1 szkl. rozdrobnionych migdałów Sposób wykonania: Masło posiekać razem z mąką po czym dodać żółtka, cukier oraz sól. Całość dokładnie wyroić. Do ciasta można dodo dać jeszcze śmietanę. Powstałe ciasto owinąć w folie aluminiową i…

Kruche ciasteczka maślane z migdałami

Składniki: 60 dag mąki 1 3/5 kostki masła 2 łyżki kwaśnej  śmietany 20 dag cukru pudru 3 żółtka szczypta soli 1 szkl. rozdrobnionych migdałów Sposób wykonania: Masło posiekać razem z mąką po czym dodać żółtka, cukier oraz sól. Całość dokładnie wyroić. Do ciasta można dodo dać jeszcze śmietanę. Powstałe ciasto owinąć w folie aluminiową i…

Kruche ciasto z migdałami i skórką pomarańczową

Składniki: 40 dag mąki 4/5 kostki masła 10 dag cukru pudru 2 żółtka szczypta soli filiżanka smażonej skórki pomarańczowej filiżanka połówek migdałów cukier puder Sposób wykonania: Mąkę, masło, żółtka, cukier oraz szczyptę soli wyrobić na gładkie ciasto, które owinąć w folie aluminiowa i wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkować i…