Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bezy migdałowo-cytrynowe

Składniki:

  • 2 szkl. uprażonych migdałów
  • 6 kostek cukru
  • wódka
  • starta skórka z 2 cytryn
  • 8 białek
  • szczypta soli morskiej
  • 1 2/3 szkl. cukru

    Sposób wykonania:
    Każda kostkę  nasączyć ½ łyżeczką wódki po czym posiekać je razem z migdałami i skórką cytrynową.
    Następnie białka z dodatkiem soli ubić na sztywną pianę.
    Nie przerywając ubijania dodać do piany cukier na sam koniec dodać jeszcze migdały razem z cukrem i skórką cytrynową.
    Delikatnie połączyć.
    Z powstałej masy formować małe bezy blasze.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 120 stopni i suszyć około 1 godzinę.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *