Składniki: 2 szkl. uprażonych migdałów 6 kostek cukru wódka starta skórka z 2 cytryn 8 białek szczypta soli morskiej 1 2/3 szkl. cukru Sposób wykonania: Każda kostkę nasączyć ½ łyżeczką wódki po czym posiekać je razem z migdałami i skórką cytrynową. Następnie białka z dodatkiem soli ubić na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodać do…
Tag: ciaska
Ciastka
Migdałowo-miodowe ciastka
by Jola Siwiec • • 0 Comments
Składniki: 500 g migdałów 250 g cukru ¾ szkl. miodu oliwa Sposób wykonania; Miód doprowadzić do wrzenia z dodatkiem cukru po czym dodać obrane i posiekane migdały. Trzymać na ogniu uważając aby masa się nie przypaliła. Gdy masa stanie się złotobrazwa, przelać ją na porcelanową płytkę posmarowaną oliwą. Odstawić do zastygnięcia.