Składniki: 10 dag migdałów ½ szklanki oleju 2 łyżki sosu sojowego 50 ml czerwonego wytrawnego wina Sposób wykonania: Migdały posiekać po czym wymieszać je z olejem, sosem sojowym oraz czerwonym winem.
Tag: z migdałami
Listy
Smażone migdały
by Malwina Broda • • 0 Comments
Składniki: 9 łyżek oliwy 6 łyżek masła 3 filiżanki sparzonych i obranych migdałów gruba sól Sposób wykonania: Migdały wrzucić na patelni z rozgrzaną oliwą. Nie przerywając mieszania smażyć je aż się zarumienią. Wówczas wyjąć je z patelni i odsączyć na papierowym ręczniku. Przełożyć do miseczki i posypać solą.
Listy
Śliwki zapiekane z pianką migdałową
by Teresa Klimek • • 0 Comments
Składniki: 600 g śliwek ½ łyżeczki cynamonu 2 łyżki śliwowicy Skórka z 1 cytryny 100 g migdałów 3 jajka 100 g cukru Sposób wykonania: Śliwki przekroić na połówki, usuwając pestki po czym skropić je śliwowicą i oprószyć cynamonem, wówczas przełożyć do naczynia .żaroodpornego wysmarowanego masłem. Następnie żółtka utrzeć z cukrem oraz posiekaną skórką z cytryny.…
Listy
Migdałowy sorbet Uli
by Ula • • 0 Comments
Składniki: ½ kubka zmielonych migdałów 2 ½ kubka mleka 2 łyżeczka cukru Sposób wykonania: Mleko, cukier oraz migdały wymieszać ze sobą. Następnie przelać do wysokich szklanek.
Listy
Migdałowe bezy
by Tomek Boguski • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl. uprażonych płatków migdałowych 6 kostek cukru wódka 8 białek szczypta soli morskiej 1 2/3 szkl. cukru Sposób wykonania: Każda kostkę nasączyć ½ łyżeczką wódki po czym posiekać je razem z orzechami. Następnie białka z dodatkiem soli ubić na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodać do piany cukier na sam koniec dodać jeszcze…