Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciastka z rodzynkami Asi

Składniki:

  • 60 dag mąki
  • 1 3/5 kostki masła
  • 2 łyżki kwaśnej  śmietany
  • 20 dag cukru pudru
  • 3 żółtka
  • szczypta soli
  • 1 szkl. rozdrobnionych migdałów

    Sposób wykonania:
    Masło posiekać razem z mąką po czym dodać żółtka, cukier oraz sól.
    Całość dokładnie wyroić.
    Do ciasta można dodo dać jeszcze śmietanę.
    Powstałe ciasto owinąć w folie aluminiową i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    Po tym czasie ciasto rozwałkować i pokroić na romby.
    Posypać je rodzynkami , lekko wciskając w ciasto.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *