Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsem

Roladki wołowe w pieczarkowym sosie

Składniki: 4 wołowe sznycle 2 kiszone ogórki 2 średnie cebule 12 pieczarek 8 suszonych grzybków szklanka bulionu warzywnego 5 łyżeczek ostrej musztardy 6 łyżek mąki kilka ziaren czarnego pieprzu sól, pieprz do smaku ½ szklanki oleju Sposób przyrządzenia: Namoczone wcześniej  suszone grzyby, osączyć i  pokroić w paski. Cebulę obrać  i pokroić w piórka. Ogórki przekroić…

Wołowe bitki z pieczarkami

Składniki: ½ kg wołowiny zrazowej 1 bulion wołowy w kostce 3 łyżki masła 3 łyżki  oleju 3 łyżki mąki 10 pieczarek 1 duża cebula pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Kostkę rozpuścić w ½ litrze gorącej wody. Mięso pokroić na 5 plastrów, cienko rozbić tłuczkiem, oprószyć mąką i pieprzem. Rozgrzać masło i olej, podsmażyć  bitki na…

Duszona wołowina w czerwonym winie

Składniki: 1 kg wołowiny szklanka bulionu wołowego z kostki 35 dkg leśnych grzybów szklanka czerwonego wytrawnego wina 4 średnie cebule 2 marchewki 2 łyżki mąki 4 łyżki masła 4 łyżki oleju 5 ząbków czosnku sól, pieprz do smaku szczypta tymianku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kawałki, oprószyć pieprzem i tymiankiem. Cebule i czosnek…