Składniki: 4 wołowe sznycle 2 kiszone ogórki 2 średnie cebule 12 pieczarek 8 suszonych grzybków szklanka bulionu warzywnego 5 łyżeczek ostrej musztardy 6 łyżek mąki kilka ziaren czarnego pieprzu sól, pieprz do smaku ½ szklanki oleju Sposób przyrządzenia: Namoczone wcześniej suszone grzyby, osączyć i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Ogórki przekroić…
Tag: z mięsem
Listy
Boeuf strogonow Patrycji
by Patrycja Luboń • • 0 Comments
Listy
Wołowe bitki z pieczarkami
by Karolina Szczurek • • 0 Comments
Składniki: ½ kg wołowiny zrazowej 1 bulion wołowy w kostce 3 łyżki masła 3 łyżki oleju 3 łyżki mąki 10 pieczarek 1 duża cebula pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Kostkę rozpuścić w ½ litrze gorącej wody. Mięso pokroić na 5 plastrów, cienko rozbić tłuczkiem, oprószyć mąką i pieprzem. Rozgrzać masło i olej, podsmażyć bitki na…
Listy
Duszona wołowina w czerwonym winie
by Weronika Błaszczyk • • 0 Comments
Składniki: 1 kg wołowiny szklanka bulionu wołowego z kostki 35 dkg leśnych grzybów szklanka czerwonego wytrawnego wina 4 średnie cebule 2 marchewki 2 łyżki mąki 4 łyżki masła 4 łyżki oleju 5 ząbków czosnku sól, pieprz do smaku szczypta tymianku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kawałki, oprószyć pieprzem i tymiankiem. Cebule i czosnek…
Listy
Wołowina po Grecku z suszonymi śliwkami i nutką cynamonu
by Anna • • 0 Comments
Składniki: 1 kg wołowiny 5 marchewek 3 cebule ½ kg suszonych śliwek ½ szklanki białego wina 1 łyżka maki 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki oleju sól, cukier, pieprz do smaku natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Marchewki umyć, obrać zetrzeć na tace o dużych oczkach, cebulę obrać pokroić w dużą kostkę, razem podsmażyć na oleju, oprószyć mąką,…