Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsem

Pieczeń barania z jarzynami

Skład: 800 g baraniny 1 cebula 1 marchewka 1 pietruszka 1 seler 250 ml octu 3% 2 łyżka masła 1/2 kostka bulionowej 1 liść laurowy 6 ziaren ziela angielskiego 6 ziaren jałowca sól pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte mięso sparzyć połową octu, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem, polać masłem włożyć do brytfanki i piec w piekarniku w…

Jagnięcina w sosie curry 2

Islandczycy uważają mięso jagnięce za najlepszy rodzaj mięsa. Chyba coś w tym jest…

Skład:
• 1 kg jagnięciny, pociąć na duże kawałki
• 1/2 cebuli
• 1 łyżka curry
• 1 łyzka soli
• olej lub margaryna
• 2-3 łyżki mąki, albo zagęszczacza
• szklanka ryżu
• szklanka mleka

Kebab

Skład: 1kg mięsa mielonego ( baranina) cebula kminek sól, pieprz, ostra papryka   Sposób wykonania: Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do zmielonego mięsa. Całość przyprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką oraz odrobiną kminku (można z tego ostatniego zrezygnować). Całość dzielimy na kilka porcji i formujemy w kształt walca o długości 15 cm. Nadziewamy na…

Baranina duszona w piwie

  Skład: 1,5 kg baraniny z łopatki 500 g cebuli 500 g ziemniaków por 2 gałązki selera 0,25 l jasnego piwa pęczek natki pietruszki sól, pieprz do smaku   Sposób wykonania: Oczyszcone i umyte jarzyny pokrajać w plasterki. Mięso pokrajać w plastry, lekko zbić. W garnku układać warstwami: jarzyny, plastry mięsa, wierzchnią warstwę musi stanowić…