Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron zapiekany z mięsem

Skład:

  • 2 opakowania makaronu rurki lub kolanka
  • 1kg mielonego mięsa
  • 2 cebule
  • 2 pomidory
  • 125 ml oleju,
  • 50dkg utartego sera
  • 1 kostki masła
  • sól, pieprz
  • 1,5 l przegotowanego mleka
  • 12dkg mąki
  • 4 jaja

Sposób przyrządzenia:
Mięso i cebule wrzucić do garnka, podlać odrobina wody, gotować aż woda odparuje. Wlać olej i przyrumienić mięso. Dodać sól i pieprz, pomidory obrane ze skóry i oczyszczone z pestek. Dusić na małym ogniu 40 min. Makaron ugotować. Naczynie do zapiekania natłuścić. Dno wyłożyć polowa makaronu, posypać 1/4 tartego sera, następne warstwy to mięso, reszta makaronu,1/4 tartego sera. Polać roztopionym masłem.
Przygotować sos. Masło rozpuścić w rondlu, dodać mąkę, wymieszać, wlać mleko stale mieszając, by nie powstały grudki. Wsypać tarty ser i przyprawy, zamieszać, zdjąć z ognia. Ubić jaja i wolno wlewać je do sosu nie przerywając mieszania.
Zapiekankę polać równomiernie sosem i posypać pozostałym tartym serem, dzięki temu zewnętrzna warstwa zapiekanki będzie chrupiącą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *