Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z mięsem

Pieczeń barania po angielsku „Gigot”

Ćwiartkę baraniny zbić mocno, sparzyć wrzącą wodą, natrzeć drobno usiekanym czosnkiem i pieprzem, posmarować oliwą, obłożyć talarkami cebuli i pozostawić w zimnem miejscu przez 12 godzin. Potem odrzucić cebulę, posolić i piec na rożnie lub w piecu na . bardzo silnym ogniu, aby się prędko zrumieniła, a wewnątrz była mocno różowa. Na dopieczeniu obsypać ją…

Baranina z kapustą włoską

Składniki: • 1 kg baraniny z mostku lub łopatki • 1 szklanka octu • włoszczyzna • sól, pieprz • liść laurowy • ziele angielskie • mała główka włoskiej kapusty • 5 dag słoniny lub skórka wieprzowa • 2 dag masła • 2 dag mąki • łyżka posiekanego koperku Sposób przyrządzenia: Baraninę sparzyć gorącym octem, posolić,…

Baranina z szalotką po Chińsku

Składniki: • 25 dag udźca baraniego • 15 dag szalotki • 6 ząbków czosnku • łyżeczka posiekanego świeżego korzenia imbiru • 2 łyżki oleju sezamowego • 1/3 szklanki jasnego sosu sojowego • łyżka wytrawnego czerwonego wina • łyżeczka przyprawy "jarzynka" • 4 łyżki oleju sojowego Sposób przyrządzenia: Mięso baranie pokroić w szerokie paski nie dłuższe…

Patelnia z pikantnym mięsem mielonym

Składniki: 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 400 g mięsa mielonego wolowego 300 g makaronu – sprężynki sol, pieprz, papryka mielona 1 papryczka chili 1 puszka groszku 300 g pieczarek 1 puszka pomidorów 3 łyżki przecieru pomidorowego Sposób przygotowania: Cebule i czosnek dokładnie posiekać i wrzucić na rozgrzany olej, poddusić, dodać mięso mielone…

Szynka z pieczeni baraniej

Ładną dużą pieczeń baranią zbić pałką. Wymieszać razem ćwierć funta prażonej soli, l dkg saletry, 2 dkg cukru, po łyżce przytłuczonej kolendra i jałowcu, kilka gwoździków, garść angielskiego ziela i wcierać mocno w baraninę, aż wszystka sól wejdzie. Potem włożyć ją do ciasnej miski, obłożyć cebulą i bobkowymi liśćmi, przycisnąć denkiem i kamieniem i postawić…